Sådan opbevarer du dit brænde bedst muligt

Bemærk vind cirkulation

Vi tilbyder vores kunder både frisk og tørret brænde. Vores tørret brænde har et fugtindhold på under 25%, og kan dermed direkte bruges i pejse og brændeovne. Frisk brænde kan først bruges efter en længere tørring. 

Opbevaring af frisk brænde

Frisk brænde skal opbevares og tørres før brug. Dette fungerer bedst på et tørt, delvist lukket og ventileret sted. En sydvendt mur egner sig særdeles godt.

Brændet skal altid stables og luftcirkulation rundt om og igennem stablen sikres. Derfor anbefales det at lægge brændet på f.eks. en palle. Således garanteres den bedst mulige udluftning. Ydermere forbedres tørringsprocessen, hvis stablen placeres under et halvtag. Det anbefales ikke at lægge brændet under en lufttæt presenning.

Tørringstid af brændet

Brændet skal generelt opbevares i op til ca. 2 år, før det kommer ned på et fugtindhold på under 25%. En undersøgelse fra Fraunhofer Institut für Holzforschung (institut for anvendt forskning af træ og andre vedvarende ressourcer) har dog vist, at denne værdi allerede kan opnås efter 1 års opbevaring under ideelle forholde.