Historie

I 1992 blev enkeltmandsvirksomheden Arnd Brüning e.K grundlagt i den idylliske tyske kunstnerby Fischerhude. Det hele begyndte med et gartneri, som specialiserede sig i dyrkning af økologiske frugter, grøntsager og planter. På grund af efterspørgsel, blev forretningen udvidet til også at handle med have- og gartnervarer. Forbedrende midler til jorden som kompost og barkflis blev tilføjet til sortimenter, indtil også trævarer (savtrærester, grene- og busk stiklinger, affaldstræ) samt biobrændsel (træpiller, træflis) blev tilføjet til sortimentet. Igennem årene har det ført til udviklingen af Brüning-Euromulch, Brüning-Megawatt, Brüning-Logistik og Brüning-International.

I dag handles der både nationalt og internationalt med råmaterialer af træ, der anvendes som materialer eller termisk anvendelse, eller som bruges til haver, landskaber eller landbrug.

I arbejdet med at få en landsdækkende servicevirksomhed, har Arnd Brüning flyttet fire gange til større lokaler i Fischerhude. En ny bygning som var tilføjet til en gammel bondegård, er blevet udvidet for anden gang. I dag råder virksomheden over et moderne kontorlandskab som blev bygget i 2009 til at passe ind i bybilledet, og der er uden problemer plads til de mere end 100 medarbejdere. 

I 2013 overtog Brüning gruppen sig for sin egen pejsebrændeproduktion, med et anlæg i Nordtyskland. Efter modernisering af produktionsanlæggene startede Brüning virksomheden Timber MacPom, som producerer pejsebrænde i høj kvalitet.
 
Året efter, i 2014, udvidede Brüning gruppen yderligere med en afdeling i München, hvor vi beskæftiger 10 medarbejder. Den direkte kontakt til østersøsområdet blev etableret samme år med en afdeling i Rostock.

I sommeren 2015 åbnede Brüning Gruppen det første udlandskontor i København og grundlagde dermed Brüning International som fjerde datterselskab.